Bademe pomiješajte sa šećerom u prahu, usitnite univerzalnom sjeckalicom (po potrebi samljeti) i propasirajte kroz sito.
Ručnim mikserom istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka s vanilin šećerom, šećerom i soli. Pjenjačom umiješajte u dva dijela mješavinu badema i šećera u prahu.
Stavite smjesu u vrećicu s otvorom 8 mm. Za svakog snjegovića istisnite po dvije točkice (jedna promjera 2,5 cm, a druga 1,5 cm) jednu do druge na lim obložen papirom za pečenje. Ostavite makrone da odstoje oko 30 minuta kako bi se stvorila kožica.
Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 150 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 130 °C
Pecite u sredini prethodno zagrijane pećnice 12 minuta.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 12 Minute
Ostavite makronse da se potpuno ohlade na limu za pečenje.
Miksajte marcipan mikserom dok ne postane gladak. Napunite makrone u obliku snjegovića s marcipanom.
Nacrtajte oči, usta, gumbe i nos šećernim pismom.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači