Namastite kalup za torte i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Maslac otopite u loncu, pa ga ostavite da se ohladi. Jaja u posudi mikserom (metlicama) tucite oko 1 minutu na najvećoj brzini dok ne dobijete pjenastu smjesu. Pomiješajte vanilin šećer i šećer pa miješajući 1 minutu uspite u smjesu. Nastavite miješati smjesu još 2 minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i lješnjacima te kratko umiješajte u smjesu na najnižoj brzini. Zatim kratko umiješajte maslac. Tijesto raspodijelite ravnomjerno po kalupu. Stavite kalup na rešetku u pećnici.
Položaj rešetke: dolje
Vrijeme pečenja: oko 35 Minute
Odvojite i skinite obruč kalupa. Biskvit obložen papirom za pečenje stavite na kuhinjsku rešetku. Dno kalupa skinite i ostavite biskvit da se ohladi.
S biskvita oprezno povucite papir za pečenje. Biskvit preokrenite i prerežite na 3 dijela. Donju podlogu stavite na pladanj za torte. Nasjeckajte čokoladu, otopite na pari na slaboj vatri i ostavite da se ohladi. Pomiješajte maslac sa šećerom u prahu, Nutellom® i čokoladom, mikserom (metlicama) kratko na najnižoj brzini. Potom nastavite tući 1 minutu na najvišoj brzini. Donju podlogu premažite s približno 1/3 kreme, stavite srednji biskvit i lagano pritisnite. Premažite drugom trećinom kreme i stavite gornji biskvit. Preostalom kremom premažite okolo tortu.
Rocher® kuglice podijelite na četiri komada i raspodijelite po torti. Na rubu torte utisnite lješnjak u obliku valova i po želji pospite tortu s malo lješnjaka. Prije konzumacije ostavite tortu 1 sat u hladnjaku.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači