Za tijesto otopite maslac i ostavite ga da se ohladi. Namastite dno kalupa za torte i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Jaja mikserom (metlicama) miješajte 1 minutu na najvećoj brzini dok ne postane pjenasto. Šećer, pomiješan s vanilin šećerom, usipavajte miješajući tijekom 1 minute i nastavite smjesu tući još 2 minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i bademima i kratko umiješajte na najmanjoj brzini. Kratko umiješajte maslac. Stavite tijesto u kalup za torte, pa kalup stavite na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Odvojite rub kalupa za torte i skinite ga. Istresite biskvit za tortu na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.
Papir za pečenje oprezno povucite s biskvita. Preokrenite biskvit i prerežite ga dva puta vodoravno. Donju podlogu stavite na pladanj za torte, natopite 1 žilicom amaretta i oko biskvita stavite obruč za torte.
Jagode operite, očistite i prepolovite nekoliko jagoda. Polovice jagoda s rezanom površinom stavite uz obruč za torte. Preostale jagode izrežite u kockice. Tučeno vrhnje i Kremfix istucite čvrsto prema uputama na omotu. U posudi pomiješajte mascarpone, šećer u prahu i amaretto i umiješajte tučeno vrhnje. Polovicu kreme stavite sa strane, a u preostalu kremu umiješajte jagode narezane na kockice. Kremom s jagodama premažite donju podlogu i stavite na to drugu podlogu. Natopite s 1 žlicom amaretta.
Od bijele kreme stavite 2 žlice u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku kruga (promjera 12 mm). Polovicom preostale kreme premažite drugu podlogu. Stavite zadnju podlogu i premažite preostalom kremom. Na gornju stranu torte nanesite kuglice različitih veličina i ostavite tortu da stoji u hladnjaku najmanje 3 sata.
Jagode operite, očistite i podijelite svaku na 2 ili 4 komada. Ukrasite tortu od jagoda i mascarpone sira jagodama i ukrasnim cvjetićima.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači