Namastite lim za pečenje i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Miješajte jaja u posudi mikserom (metlicama) na najvišoj brzini 1 minutu dok ne postanu pjenasta. Šećer pomiješan s vanilin šećerom usipavajte miješajući tijekom 1 minute i nastavite miješati još oko 2 minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i umiješajte kratko na najnižoj brzini.
Stavite tijesto u lim za pečenje, poravnajte i pecite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 12 Minute
Izvadite biskvit, istresite ga na arak papira za pečenje i ostavite da se ohladi.
Potom gornji papir za pečenje oprezno skinite, postavite šablone (Napomena: šablonu ćete pronaći na www.oetker.hr) i izrežite 3 zvijezde (slika 1). Za ukrašavanje iz preostalog biskvita izrežite kalupom manje zvijezde (slika 1).
Nadjev: dvije podloge u obliku zvijezde premažite džemom od višanja; pritom ostavite na rubu ½ cm slobodno. Jednu podlogu stavite na pladanj za torte.
Mascarpone, šećer i cimet pomiješajte u posudi metlicom za snijeg. Tučeno vrhnje čvrsto istucite sa želatinom fix. Tučeno vrhnje umiješajte u smjesu sa sirom. Stavite kremu sa tučenim vrhnjem u vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom (promjera 13 mm) i na donju podlogu istisnite točkice. Drugu podlogu premazanu džemom od višanja stavite na to i istisnite kremu u obliku točkica (slika 2). Na to stavite gornju podlogu i preostalom kremom istisnite točkice. Stavite tortu oko 2 sata u hladnjak.
Prije posluživanja male zvijezde pospite kakaom, stavite ih na tortu i pospite košticama šipka.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači