Izvažite brašno i stavite ga u zdjelu pa dodajte naribani hladni maslac. Lagano promiješajte da ravnomjerno rasporedite maslac pa sjedinite s brašnom vrhovima prstiju. Dodajte šećer u prahu i postupno umiješajte jaje dok se ne formira rastresita kugla tijesta. Ako se tijesto ne sljubljuje, dodajte malo hladne vode. Omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta
Dok se tijesto hladi, napravite voćni nadjev; sve sastojke osim biljne masti i šećera stavite u zdjelu. Ostavite da stoji sat vremena da suho voće upije začine i rum. Kada sušeno voće dobije na volumenu, umiješajte mast te tamni smeđi šećer.
Namastite lim za kolačiće ili muffine. Zagrijte pećnicu
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Ohlađeno tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini na debljinu od otprilike 4 mm i izrežite na krugove promjera oko 16 cm te ih stavite u namašćeni lim. Preostalo tijesto narežite na 24 zvjezdice. Na svaki krug stavite punu žlicu voćnog nadjeva.
Lagano premažite rubove tijesta jajetom prije stavljanja zvjezdica ili drugog oblika po vašem izboru te i njih premažite jajetom. Vratite u hladnjak na 10 minuta prije stavljanja u pećnicu.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 25 - 30 Minute
Izvadite iz pećnice na rešetku za hlađenje i ostavite da se hladi pet minuta pa pažljivo izvadite svaku pitu iz lima žličicom. Pospite šećerom u prahu i poslužite kao predivnu svečanu poslasticu!
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti