Kalup za kolače namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, šećerom, vanilin šećerom i začinima. Dodajte ostale sastojke i mikserom (spiralnim nastavcima) kroz približno dvije minute izradite glatko tijesto. Raspodijelite tijesto po kalupu. Površinu poravnajte vlažnom žlicom. Stavite kalup na rešetku u pećnici.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 60 Minute
Kolač s papirom za pečenje izvadite iz kalupa i ostavite na kuhinjskoj rešetki da se ohladi.
Papir za pečenje odvojite s kolača. Kolač narežite na ploške debljine oko 1,5 cm. Raspolovite svaki dijagonalno u oblik trokuta i u svaku kraću stranu utaknite po jedan štapić za sladoled. Čokoladnim pismom izradite jelku i ukrasite ukrasima za kolače. Jelke po želji utaknite u ostatak nenarezanog kolača i pospite šećerom u prahu.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači