Pomiješajte brašno sa sodom bikarbonom u posudi. Dodajte preostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto. Ostavite tijesto sat vremena u hladnjaku.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 190 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 170 °C
Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte na debljinu od približno ½ cm i izrezujte razne motive. Stavite motive na lim za pečenje i pecite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 12 - 14 Minute
Medenjake s papirom za pečenje povucite s lima za pečenje i ostavite da se ohlade na rešetki za kolače.
Oko ⅓ medenjaka ukrasite šećernim pismom i ostavite šećerno pismo da se osuši. Od šećera u prahu i soka od limuna izradite preljev i premažite oko ⅓ medenjaka. Pospite ukrasima i ostavite da se stvrdne. Preostale medenjake ostavite neukrašene.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači