Lim za pečenje ili pladanj obložite papirom za pečenje i na to stavite 6 obruča za desert. Za nadjev narežite breskve na ploške. Ako ste koristili breskve iz kompota, ostavite da se dobro ocijede na cjedilu.
Hrskave Vitalis müsle stavite u vrećicu za zamrzavanje, čvrsto zatvorite i valjkom za tijesto dobro izgnječite. Čokoladu grubo nasjeckajte. Maslac otopite u loncu na slaboj temperaturi, maknite sa štednjaka i umiješajte čokoladu tako da se otopi. Dodajte mrvice müsli. Smjesu ravnomjerno raspodijelite po kalupima i žlicom utisnite tako da dobijete podlogu za tortice. Podloge ostavite najmanje 20 min. u hladnjaku.
Ploške breskvi poprečno prepolovite i posložite ih vertikalno uz rub kalupa. Preostale breskve narežite na kockice. Želatinu omekšajte prema uputama na pakiranju. Vrhnje za šlag čvrsto istucite s vanilin šećerom. Pomiješajte jogurt s kiselim vrhnjem, sokom od limuna i šećerom. Omekšanu želatinu rastopite prema uputama na pakiranju. U otopljenu želatinu pjenjačom umiješajte najprije oko 4 žlice kreme od jogurta, potom umiješajte preostalu kremu. Kada se krema počne stvrdnjavati, oprezno umiješajte šlag i kockice breskve. Kremu prelijte preko hrskavih podloga, poravnajte i ostavite da odstoji u hladnjaku oko 3 sata.
Proberite maline. 50 g malina kuhajte u loncu s vodom oko 3 minute. Voćnu smjesu protisnite kroz sito, skupite tekućinu u mjernoj posudi. Dodajte rakiju od malina ili liker od ribiza i nadolijte vode tako da ukupna količina iznosi 200 ml. Ohlađene tortice nadjenite preostalim malinama. Preljev za torte pripremite prema uputama na pakiranju, ali s mješavinom soka od malina i šećerom. Preljev za torte žlicom raspodijelite po malinama i ostavite da se stvrdne.
Tortice odvojite šiljastim nožem, izvadite ih iz obruča za desert i po želji poslužite u ukrasnim papirnatim košaricama.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti