Stavite brašno u posudu. Pomiješajte kvasac s 2 žlice vode i zajedno s ostalim sastojcima redom dodavajte brašnu. Mijesite tijesto mikserom (lopaticama) na maloj brzini oko 8 minuta. Ostavite tijesto prekriveno da se diže oko sat vremena.
Stavite tijesto na pobrašnjenu radnu površinu. 2/3 tijesta oblikujte u krug, potom izdužite. U obliku kruga stavite na lagano namašćeni, pobrašnjeni lim za pečenje. Preostalo tijesto okruglo oblikujte, spljoštite i stavite u sredinu kruga.
Oštrim nožem u srednji dio urežite rombove dubine oko 2 cm. Vanjski rub zarežite na dubinu od oko 3 cm na udaljenosti od po 2 cm.
Srednji dio poprskajte vodom i pospite makom. Ostavite prekriveno da se diže oko 45 minuta.
Plitku posudu napunite mlakom vodom i stavite na dno zagrijane pećnice.
Stavite lim u pećnicu. Pecite kruh na temperaturi koju ćete postupno smanjivati.
Vrijeme pečenja: oko 14 - 15 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 220 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 200 °C
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 200 °C
Povezani recepti
Pečenje
Pečenje
Pečenje