Najprije položite 24 papirnatih kalupa na lim. Prethodno zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Mješavinu za tijesto stavite u posudu, dodajte jaje, vodu ili mlijeko i ulje. Mikserom (metlicama) miješajte najprije kratko na najnižoj, a zatim oko 2 min na najvišoj brzini sve dok ne dobijete glatko tijesto. Žlicu čokoladnih kapljica odvojite i stavite sa strane, a ostale umiještajte u tijesto. Tijesto pomoću dvije žličice raspodijelite po papirnatim kalupima za mini muffine i ostatak čokoladnih kapljica posipajte po tijestu. Kalup za muffine stavite na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Muffine izvadite iz kalupa i ostavite na kuhinjskoj rešetki da se ohlade.
Fondant izmijesite s prosijanim šećerom u prahu. 180 g fondanta obojite žutom i crvenom jestivom bojom. Obojani fondant tanko razvaljajte između razrezane vrećice za zamrzavanje. Izrežite 24 kruga promjera oko 5,5 cm. Krugove stavite na muffine i lagano utisnite. Tupom stranom noža utisnite brazde u bundeve (slika 1). Preostali fondant obojite zelenom jestivom bojom. Od toga napravite stabljike i lišće i zalijepite s malo svijetlog šećernog pisma. Za izradu lica ukrasite bundeve tamnim šećernim pismom.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači