Pomiješajte glatko brašno sa sodom bikarbonom u zdjeli za miješanje. Dodajte preostale sastojke i sve miješajte mikserom (kukom za tijesto), prvo na najmanjoj, a zatim na najjačoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Hladite tijesto oko 30 minuta. Dok se vaše tijesto za medenjake hladi, izrežite šablone za kućice. Nakon toga zagrijte pećnicu na 180°C/160°C, a pleh obložite papirom za pečenje.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Zamijesite tijesto na pobrašnjenoj površini i razvaljajte na debljinu cca. 3 mm, oštrim nožem izrežite šablone za prednji i stražnji zid, dva bočna zida i dva krova za svaku kuću koristeći pripremljene šablone. Izrezano tijesto stavite na obloženi pleh, na razmaku. Pecite tijesto 12 minuta dok ne postane čvrsto na dodir.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 12 Minute
Izvadite pleh iz pećnice, a dijelove kućica s papirom za pečenje izvucite na rešetku i ostavite da se ohlade.
Kada ste spremni sastaviti kućice, napravite ljepilo za dekoraciju. Stavite tubu ljepila na 5-10 minuta u toplu vodu da ljepilo postane glatko. Zatim počnite s prednjim dijelom kuće, dodajte traku ljepila na svaku stranu. Zatim ga, nastavljajući ga držati, uspravno postavite na površinu. Pričvrstite bočne dijelove jedan po jedan. Nakon toga brzo dodajte stražnju stranu kućice. Dodajte ljepilo na krajeve stranica kako biste pričvrstili stražnji dio. Stavite traku ljepila na vrh kako biste pričvrstili oba dijela krova. Na kraju ukrasite glazurom za pisanje.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti