Mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte maslac, šećer u prahu, vanilin šećer, sol i rum. Postupno dodajte jaja. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prosijte po smjesi. Pomiješajte čokoladu sa sjemenkama bundeve i zajedno s naribanom jabukom umiješajte u smjesu kuhačom. Kratko umiješajte bučino ulje.
Smjesu stavite u 24 namašćena i brašnom posuta kalupa za mini kuglof i poravnajte.
Stavite kalup na rešetku u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 35 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Nakon što se mini kuglofi ohlade, spojite po 2 kuglofa marmeladom od marelice.
Dodajte oko 2 žlice vruće vode šećeru u prahu i miješajte dok ne dobijete gustu, tekuću smjesu. Šećernu smjesu obojite crvenom i žutom jestivom bojom do željene nijanse narančaste boje i raspodijelite, po želji, po kuglofu. Od korice štapića cimeta izradite peteljku, a sjemenke bundeve poput lišća raspodijelite po kolačićima.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači