Položite rešetku iz pećnice na radnu ploču. Namastite kalup i položite na rešetku. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
U posudi izmiješate brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke, osim ribane čokolade, i od svega mikserom (metlicama) za 1 min. izradite glatko tijesto. Kratko umiješajte ribanu čokoladu. Ulijte tijesto u vrećicu za zamrzavanje, odrežite 1 cm široki kut i naštrcajte tijesto u udubine. Kalupom lupkajte po radnoj ploči kako bi mogli izaći eventualni mjehurići zraka te ga na rešetki gurnite u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Ostavite kolačiće da 5 min. odstoje u kalupu na rešetki za kolače, potom ih izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade.
Kuvertiru grubo usitnite, stavite ju u vrećicu za zamrzavanje, zatvorite i otopite u vodenoj kupelji na slaboj vatri. Pri tome kuvertiru povremeno izmijesite. Odrežite mali kut vrećice i pokapajte ohlađene kuglofe. Ostavite kuvertiru da se stvrdne.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači