Premažite kalupe margarinom. Uključite pećnicu da se zagrijava na temperaturi navedenoj u uputama.
Pećnica na vrući zrak: 160 °C
Električna pećnica: 160 °C
Odvojite bjelanjke od žumanjaka i stavite ih u posudu za mućenje. Mikserom prvo mutite na najmanjoj, a zatim 3 minute na višoj brzini sve dok ne izradite snijeg. Dodajte žumanjke. Lopaticom ili žlicom polako miješajte dok se žumanjci potpuno ne sjedine. Dodajte smjesu za biskvit i lagano miješajte tako da i dalje ostane pjenasto. Ravnomjerno ulijte smjesu u kalupe za pečenje 1 cm do vrha. Naslažite na lim za pečenje i pecite.
Vrijeme pečenja: Oko 25-30 minuta
Izvadite tri leće iz pećnice i ostavite da se hladi 5 minuta. U jednu posudu ulijte mlijeko i vrhnje za šlag te dodajte mješavinu preljeva za namakanje. Pjenjačom miješajte 2-3 minute dok se ne otopi. Odmah prelijte preko tri leće u kalupima. Kada se ohladi na sobnoj temperaturi, stavite u hladnjak na 2-3 sata.
Izvadite tri leće iz hladnjaka, prelijte ga preljevom od kupine i poslužite.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti