Za početak, pripremite sladoled – pomoću žlice za sladoled oblikujte 8-10 kuglica sladoleda. Stavite ih na podlogu za pečenje obloženu papirom za pečenje i spremite u zamrzivač kako bi se stegnule.
Pripremite mochi tijesto – u velikoj zdjeli koja se može zagrijavati u mikrovalnoj pećnici dobro izmiješajte brašno, šećer u prahu i kakao u prahu. Dodajte vodu, mlijeko i ekstrakt vanilije te dobro umutite dok se sve ne sjedini i ne dobijemo glatko tijesto.
Prekrijte posudu prozirnom folijom i zagrijavajte u mikrovalnoj pećnici jednu minutu, promiješajte te ponovno vratite u mikrovalnu na još jednu minutu. Ponavljajte ovaj postupak zagrijavanja u mikrovalnoj 4-5 puta, tijesto će svaki puta biti sve čvršće. Na kraju ćete dobiti ljepljivo ali čvrsto tijesto.
Ostavite mochi tijesto u zdjeli i prekrijte ga prozirnom folijom (pritisnite foliju do tijesta kako se ne bi stvorila korica) te zdjelu stavite na hlađenje u hladnjak na oko 30 minuta.
Nakon što se mochi tijesto ohladilo, na radnu površinu stavite veliki list papira za pečenje te ga posipajte kukuruznim škrobom, trebat će ga dosta jer je mochi tijesto vrlo ljepljivo! Prebacite mochi tijesto na pobrašnjeni papir za pečenje i prekrijte ga kukuruznim škrobom. Dobro pobrašnite valjak za tijesto i razvaljajte ga do otprilike 3-5 mm debljine, kad se tijesto počne lijepiti dodajte još kukuruznog škroba. Pomoću okruglog rezača promjera otprilike 10 cm izrežite oko 8-10 krugova.
U sredinu svakog kruga od mochi tijesta stavite jednu kuglicu sladoleda te omotajte tijesto oko kuglice kako bi ju posve prekrilo. Na dnu svake kuglice tijesto će se preklapati kako bi zatvorilo sladoled u kuglici. Mochi kuglicu vratite u zamrzivač te krenite omatati slijedeću sladolednu kuglicu.
Držite kuglice u zamrzivaču do posluživanja.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti