Zagrijte pećnicu. Namastite i obložite kalupe za pečenje.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
U dvije različite posude napravite Dr. Oetker mješavine za biskvitno tijesto vanilije i čokolade prema uputama na kutiji.
S dvije žličice naizmjenično stavljajte jednu, pa drugu smjesu u kalupe. Kada prekrijete dno kalupa, započnite drugi sloj nastojeći izmjenjivati okuse na način da čokoladnu smjesu stavite iznad smjese od vanilije i obratno. Mješavine za biskvitno tijesto same će se spojiti i poravnati u kalupima.
Ravnomjerno rasporedite smjese u 3 kalupa - u pravilu biste trebali imati dovoljno smjese za dva do tri sloja u svakom kalupu.
Za mramorni efekt, neprekinutim pokretom provlačite štapić kroz kalupe sa smjesom. Štapić treba lagano dodirivati dno kalupa, zahvaćajući sve, a ne samo gornji sloj.
Pecite prema uputama na pakiranju ili dok čačkalicu umetnutu u središte biskvita ne izvadite potpuno čistu. Ostavite da se hladi u kalupima 10 minuta, pa prebacite na kuhinjsku rešetku dok se u potpunosti ne ohladi (što bi moglo potrajati nekoliko sati).
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 20 - 25 Minute
Za dekoraciju odrežite i poravnajte vrhove dva kolača (ostatke sačuvajte za tartufe ili kuglice na štapiću). Premažite dva poravnata kolača čokoladnom kremom i položite ih jedan na drugi. Neporavnati kolač stavite na vrh.
Kremu pripremite prema uputama na pakiranju.
Premažite strane i vrh kolača debelim slojem čokoladne kreme. Pažljivo prebacite kolač na ukrasni tanjur.
Uživajte u kriški (ili dvije) vašeg ukusnog domaćeg mramornog kolača!
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači