Mikserom (metlicama) kremasto istucite maslac sa šećerom u prahu, soli, vanilin šećerom i koricom naranče. Pojedinačno umiješajte jaja. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, prosijte preko smjese i umiješajte kuhačom. Obruč za kolače stavite na namašćeni, pobrašnjeni lim za pečenje (30 x 35 cm). Ulijte smjesu i poravnajte.
Breskve na vrhu zarežite u obliku križa (duljina 1-2 cm). Stavite ih oko 1-2 minute u kipuću vodu i potom prelijte hladnom vodom. Ogulite breskve i narežite na ploške. Smjesu nadjenite ploškama breskvi i ribizom.
Prstima izmrvite sastojke na radnoj površini i raspodijelite unutar obruča za kolače.
Stavite lim na rešetku, u donju polovicu zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 35 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Za preljev pomiješajte šećer u prahu s nektarom od breskve ili sokom od limuna i žlicom raspodijelite po kolaču u obliku linija.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači