Datule otkoštiti i samljeti u sjecku zajedno sa vrelom vodom dok se ne dobije jednolična kaša. U odgovarajućoj posudi pomiješati müsli, kašu od datula, cimet i tamnu čokoladu. Rukom umijesiti kompaktnu smjesu, a po potrebi dodati još malo vode.
Pleh za pečenje obložiti pek papirom i formirati ravnomjernu podlogu od müsli smjese dimenzija 24x18 cm. Nožem zarezati pravougaonike dimnezija 8x6 cm (ukupno 9 pločica). Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 170°C oko 12 minuta (dužinu pečenja i temperaturu prilagodite vašoj rerni).
Pečenu podlogu još jednom zarezati na pločice 8x6 cm i ostaviti da se prohlade.
Jogurt pomiješati sa medom i nanijeti kašičicom na svaku pločicu. Preko jogurta rasporediti i bobičasto voće po želji i listiće mente. Servirati za doručak ili užinu.
Povezani recepti
Pečenje
Pečenje