Stavite papirnate košarice u kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
U posudi pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke, osim ribane čokolade, i mikserom (metlicama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u 2 min. izradite glatko tijesto. Kratko umiješajte ribanu čokoladu. Tijesto ravnomjerno rasporedite po kalupu za muffine. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 27 Minute
Muffine u papirnatim košaricama odvojite iz kalupa i ostavite da se ohlade na rešetki za kolače.
Čokoladu krupno usitnite i rastopite u vodenoj kupelji na slaboj vatri. U posudi mikserom (metlicama) izmiješajte svježi sir. Postupno umiješajte rastopljenu čokoladu. Rasporedite kremu po muffinima i poravnajte nožem.
Slane perece razrežite tako da dobijete rogove. Zabodite ih u muffine pa muffine ukrasite čokoladnim bombonima i kandiranim višnjama.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači