U 110 g fondanta umiješajte nekoliko kapi crvene jestive boje, a u 130 g fondanta kakao. Dodajte šećer u prahu kada se fondant počne lijepiti.
Stavite tubu ljepila na 5-10 minuta u toplu vodu da smjesa postane glatka. Za snježne pahuljice, stavite kokosove pahuljice u zdjelu. Zatim dodajte male količine ljepila kokosovim pahuljicama i pažljivo ih zarolajte. Ostavite snježne pahuljice da se osuše na listu papira za pečenje.
Uzmite 15 grama pripremljenog smeđeg fondanta za šešir. Oblikujte ga u mali, ravni tanjur. Zatim ostatak smeđeg fondanta zarolajte u trakicu duljine otprilike 2 cm. Nanesite malo ljepila na tanjur i pričvrstite zarolani fondant na njega, oblikujući šešir. Za nos, oblikujte mali dio crvenog fondanta u kuglicu. Zatim uzmite kuglicu od bijelog fondanta i kuglicu od crvenog fondanta, obje veličine lješnjaka, i razvaljajte ih u zasebne trakice dužine oko 20 cm. Upletite ove dvije trakice zajedno. Odrežite 5 cm upletene trake i pričvrstite ga na šešir kao traku za šešir. Stavite preostalu traku u vrećicu za zamrzavanje i čvrsto je zatvorite kako bi ostala svježa. Sada uzmite 50 grama bijelog fondanta. Odvojite jednu trećinu i razvaljajte u kuglicu. Preostali bijeli fondant oblikujte u drugu kuglu.
Uzmite dva mala komada smeđeg fondanta, svaki veličine zrna graška i težine oko 10 grama. Oblikujte u oblike pete. Zatim preostali smeđi fondant podijelite na pola i oblikujte ga u izdužene kuglice koje podsjećaju na cipele. Pričvrstite potpetice na ove komade fondanta u obliku cipele pomoću ljepila. Za tijelo uzmite 25 grama crvenog fondanta i oblikujte ga u ovalnu kuglu. Stavite ga na radnu površinu i nježno ga pritisnite palcem prema dolje u području gdje ćete pričvrstiti noge. Sada oblikujte 15 g crvenog fondanta u dvije noge dužine 3 cm. Noge bi se trebale sužavati prema jednom kraju.
Kako biste izradili tijelo svog medvjeda, počnite s oblikovanjem 25 grama smeđeg fondanta u sferni oblik. Zatim ga oblikujte u kapljicu dužine oko 4cm. Stavite ovu kapljicu na komad papira za pečenje sa šiljastim krajem okrenutim prema gore i nježno je pritisnite prema dolje. Za medvjeđe noge podijelite 8 grama smeđeg fondanta na dva jednaka dijela. Svaki dio oblikujte u izdužene oblike kapljica i lagano spljoštite vrhove. Pričvrstite ove noge na tijelo pomoću male količine ljepila. Slično, za ruke, podijelite 4 grama smeđeg fondanta u dva jednaka dijela. Oblikujte ih u duguljaste kapljice i malo spljoštite jedan kraj svake. Pričvrstite ruke na tijelo pomoću ljepila. Da biste oblikovali medvjeđu glavu, oblikujte 10 grama smeđeg fondanta u okruglu kuglu. Sada uzmite komad smeđeg fondanta veličine zrna graška i drugi komad bijelog fondanta slične veličine. Mijesite ova dva dijela dok ne dobijete svijetlosmeđu boju fondanta. Spljoštite ovaj svijetlosmeđi fondant u šest malih loptica. Pričvrstite ove spljoštene dijelove na ruke, noge, lice i trbuh medvjeda. Na kraju, upotrijebite 10 grama crvenog fondanta da napravite šiljasti šešir za svog medu.
Stavite sav fondant na papir za pečenje i ostavite da se suši preko noći.
Stavite tubu ljepila na 5-10 minuta u toplu vodu da smjesa postane glatka.
Pričvrstite glavu na tijelo pomoću ljepila. Izvadite šal iz vrećice za zamrzavanje i pričvrstite ga oko vrata snjegovića. Pričvrstite šešir i nos na glavu. Napravite oči i gumbe od glazure za pisanje. Oblikujte usta vrhom žličice.
Pričvrstite pete na čizme pomoću malo ljepila. Deblju stranu nogu pričvrstite za tijelo i ostavite da se osuši. Zatim pričvrstite čizme na noge.
Pričvrstite glavu na tijelo pomoću ljepila. Koristite glazuru za pisanje za bojanje očiju i usta. Stavite šešir na glavu, a zatim ljepilom naslikajte bijeli obrub i pompon na šeširu. Ostavite figurice da se osuše.
Za preljev stavite vrhnje za šlag u lončić i lagano zagrijavajte dok vrhnje ne zavrije. Prelijte vrhnje preko čokolade i ostavite da odstoji minutu. Miješajte smjesu dok se sva čokolada ne otopi. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Otopite čokoladu u maloj posudi u vodenoj kupki na laganoj vatri. 12 kalupa za muffine obložite košaricama. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Miješajte maslac u posudi za miješanje mikserom (miješalicama) dok ne postane gladak. Postupno dodajte šećer u prahu i vanilin šećer, miješajući dok ne dobijete jednoličnu masu. Miješajte jaja oko ½ minute na najvećoj brzini. Pomiješajte glatko brašno s praškom za pecivo, kakaom i na kraju s otopljenom čokoladom. Tijesto podjednako rasporedite u kalupe za muffine i pecite 20 minuta.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Izvadite muffine iz kalupa i ostavite da se ohlade na rešetki.
Miješajte preljev i krem sir mikserom (miješalicama) dok smjesa ne postane glatka i namažite malo preljeva na svaki muffin. Muffine držite na hladnom mjestu do posluživanja. Prije posluživanja ukrasite muffine svojim šarmantnim figuricama i snježnim kuglicama.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti