Papirnate košarice stavite u kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.
Ribežom krupno naribajte marcipan i pomoću miksera (metlicama) ga pjenasto izmiješajte s maslacem. Miješajući dodajte šećer, vanilin šećer, cimet šećer i aromu i miješajte sve dok se smjesa ne poveže. Postepeno dodajte jaja, miješajući svako oko ½ minute na najvišoj brzini. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i umiješajte u tijesto na srednjoj brzini. Na kraju umiješajte bademe. Tijesto ravnomjerno raspodijelite po kalupima za muffine, stavite u pećnicu i pecite.
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Izvadite muffine iz kalupa nakon 5 minuta i ostavite da se ohlade na rešetki.
Vrhnje za šlag čvrsto istucite s Kremfixom. Marcipan ribežom krupno naribajte. Naribani marcipan s vrućom vodom i aromom badema mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte u posudi. Dodajte ⅓ tučenog vrhnja i miješajte oko 1 minutu dok ne dobijete glatku smjesu.
Smjesu s marcipanom umiješajte u preostalo tučeno vrhnje. Kremom od marcipana i tučenog vrhnja napunite vrećicu za ukrašavanje s otvorom u obliku velike zvijezde i stavite oko 30 minuta u hladnjak.
Polovicu marcipana narežite na 6 komada jednake veličine. Od svakog komada izradite kuglicu i svaku kuglicu uvaljajte u malo kakaa.
Drugu polovicu marcipana jestivom bojom obojite u zeleno i narežite na 6 komada jednake veličine. Od svakog komada oblikujte kuglicu, a zatim od kuglice napravite šiljasti stožac. Po ½ čokoladnog štapića Mikado utaknite s donje strane kako biste dobili božićno drvce i uvaljajte u šećerne perlice.
Kremu od marcipana i tučenog vrhnja nanesite na muffine. U sredinu muffina utaknite božićna drvca i škarama bočno zarežite ili na kremu stavite kuglicu marcipana. Muffine od marcipana po želji ukrasite dekoracijom za posipanje i odmah poslužite.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači