Jabuku ogulite i narežite na kockice. Papirnate košarice stavite u kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte sve ostale sastojke osim komadića jabuke i grožđica. Mikserom (metlicama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom 2 minute na najvišoj brzini. Umiješajte kockice jabuke i grožđice. Tijesto ravnomjerno raspodijelite po kalupu za muffine. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Izvadite muffine iz kalupa i ostavite ih u papirnatim košaricama da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.
U međuvremenu pomiješajte bademe sa šećerom i u tavi prepržite do zlatno-smeđe boje. Ostavite da se ohlade na tanjuru.
Hladno slatko vrhnje, mlijeko i Galetta puding od vanilije stavite u posudu. Mikserom (metlicama) čvrsto istucite najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Stavite kremu u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku kruga (Ø 12 mm) i nanesite preljev na muffine.
Bademe i grožđice raspodijelite po preljevu i do posluživanja držite u hladnjaku.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači