Položite rešetku iz pećnice na radnu ploču i stavite donju polovicu kalupa za Cake-Pops na nju. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
U posudi izmiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) na najvećoj brzini 1 min. izradite tijesto. Tijesto napunite u vrećicu za štrcanje i naštrcajte u 12 udubina kalupa (za kuglice). Kalupi trebaju biti napunjeni do ruba. Stavite gornju polovicu kalupa na to i pritisnite. Kalup zajedno s rešetkom stavite u pećnicu.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Izvadite kalup s rešetkom iz pećnice i ostavite da se hladi oko 5 min. Skinite gornji dio kalupa, izvadite kolačiće i ostavite da se ohlade na rešetki za kolače. Stavite u svaku udubinu kalupa za muffine jedan papirnati kalup. U sredinu svakog kalupa položite po jednu kuglicu.
U posudi izmiješajte sastojke te mikserom (metlicama) na najvećoj brzini oko 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto napunite u vrećicu za štrcanje i raspodijelite u papirnatim kalupima na kuglicama tijesta. Kalup na rešetki stavite u pećnicu.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Muffine nakon pečenja izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade na rešetki za kolače.
U lončiću zakuhajte marmeladu pa kistom namažite po muffinima.
Od bijelog fondanta odvojite oko 40 g i obojite žutom bojom za kolače. Preostali bijeli i crveni fondant tanko izvaljajte među stranicama razrezane vrećice za zamrzavanje. Izrežite oko 12 krugova (oko 9 cm), položite na muffine i pritisnite.
Iz izvaljanog bijelog fondanta izrežite snježne pahuljice i položite ih na crvene muffine. Šarenim pismom nacrtajte uzorke ili pruge po muffinima i pospite ukrasima. Različitim pomagalima, npr. čašama s ugraviranim uzorcima, štapićima za modeliranje ili alatima za fondant (sl. 1) utisnite uzorke u fondant na muffinima. Od izvaljanog fondanta narežite oko 2 cm široke trake. Iz traka rupičastim nastavkom (oko 8 mm) izrežite rupice i položite traku uz rub kuglica, eventualno ju zalijepite šarenim pismom.
Žuti fondant podijelite na oko 24 komadića veličine koštice trešnje i oblikujte kuglice. 12 kuglica uz rub vilicom utisnite da dobijete krunicu (sl. 2). Ostale kuglice malo spljoštite i npr. velikom slamčicom u sredini izrežite rupicu (sl. 2). Prstene s malo šarenog pisma nalijepite na krunice pa ih kao omče za vješanje zalijepite na muffine. Nekoliko kuglica ukrasite s mini dekor ukrasima.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači