Pripremiti kalup za tart d=22 cm i obložiti ga prozirnom folijom kako bi lakše izvadili podlogu od keksa.
Sastojke za podlogu sjediniti u odgovarajućoj posudi. Zamijesiti rukom kompaktnu smjesu (količinu mlijeka prilagodite vrsti keksa koju koristite) i rasporediti ravnomjerno po dnu i uz zid kalupa. Poravnati i ostaviti u zamrzivač dok pripremite nadjev od malina.
Maline i šećer zagrijavati na jačoj temperaturi nekoliko minuta, a zatim ih usitniti štapnim mikserom. Gustin i vodu pomiješati u smjesu bez grudvica i dodati u zakuhale maline. Miješati dok se smjesa ne zgusne. Na kraju dodati i limun šećer i promiješati. Ostaviti deset minuta da se smjesa ohladi.
Podlogu izvaditi iz zamrzivača, pažljivo odstraniti prozirnu foliju i podlogu staviti na tanjur za serviranje. Na podlogu ravnomjerno rasporediti nadjev od malina. Vratiti u zamrzivač dok pripremate nadjev od vanilije.
U mješavinu hladnog mlijeka i slatkog vrhnja sipati sadržaj vrećice Galetta pudinga i Finesse aromu bourbon vanilije, te miksati prvo najmanjom brzinom miksera, a zatim oko dvije minute maksimalnom brzinom miksera i krema je spremna.
Na nadjev od malina ravnomjerno rasporediti nadjev od vanilije i poravnati.
Tart po želji ukrasiti bobičastim voćem, cvijećem, listićima mente i šećernim mrvicama.
Prije serviranja rashladiti u hladnjaku oko 2 dva sata.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti