Uspite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije kratko pri najmanjoj, a potom pri najvećoj brzini izradite tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju za čuvanje svježine i stavite oko 30 min. u hladnjak.
Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Radnu ploču pospite brašnom pa tijesto izvaljajte na debljinu od oko 3 mm. Izrežite krugove (oko 4,5 cm), položite ih na lim i stavite peći.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 12 Minute
Kekse zajedno s papirom za pečenje izvucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.
Bijeli i crveni fondant odvojeno razvaljajte između 2 stranice razrezane vrećice za zamrzavanje i izrežite jednaki broj velikih krugova (oko 4,5 cm) te istu količinu malo manjih krugova (oko 4 cm) pazeći pri tome da izrežete bijele i crvene krugove tako da dobijete kontrast. Najprije velike krugove nalijepite šarenim pismom na kekse, onda na njih nalijepite manje krugove. Iz ostalih krugova fondanta kalupima izrežite male motive pa ih također zalijepite šarenim pismom. Potom ih po želji ukrasite.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači