Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
Stavite sve sastojke u posudu i rukom mijesite tako dugo dok ne dobijete homogeno tijesto. Oblikujte kuglu i omotajte je folijom za čuvanje svježine. Stavite oko 10 minuta u hladnjak.
Brašno i kakao dobro pomiješajte i potom dodajte ostale sastojke. Ponovno rukom miješajte tako dugo dok ne dobijete homogeno tijesto. I ovo tijesto stavite oko 10 minuta u hladnjak.
Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Svijetlo tijesto razvaljajte između dva lista papira za pečenje na pravokutnik debljine 0,5 cm. Tamnije tijesto također razvaljajte između dva papira za pečenje na jednake dimenzije kao i svijetlo tijesto. Potom tamnije tijesto stavite na svijetlo tijesto i lagano pritisnite. Tijesto namotajte u valjak po dužoj strani, omotajte ga folijom za čuvanje svježine i stavite 20 minuta u hladnjak.
Narežite valjak na ploške (debljine oko 1 cm), stavite na pripremljeni lim za pečenje i pecite na srednjoj rešetki oko 25 minuta. Izvadite kekse iz pećnice i ostavite da se ohlade na rešetki.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači