Operite limune u vrućoj vodi, osušite i sitno naribajte koru. Istisnite sok iz dva limuna. Jaja, šećer, sol, sok i koricu limuna stavite u zdjelu i miksajte dok ne dobijete laganu kremastu smjesu. Umiješajte jogurt, ulje i ekstrakt limuna. Promiješajte brašno i prašak za pecivo, prosijte i brzo sjedinite sa smjesom.
Zagrijte pećnicu. Izlijte smjesu u dva kalupa za tortu obložena papirom za pečenje i pecite dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Izvadite iz pećnice, preokrenite i ostavite da se hladi na stalku za hlađenje s papirom za pečenje.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 175 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 155 °C
Uzdužno prerežite mahunu vanilije i sastružite pulpu. Miksajte maslac, šećer u prahu, pulpu vanilije i limunsku kiselinu dok ne dobijete laganu kremastu smjesu. Stavite u slastičarsku vrećicu i odložite.
Uklonite dno kalupa i svaki biskvit uzdužno prerežite na pola. Jedan biskvit stavite na ukrasni pladanj. Premažite s 1/3 kreme od maslaca, sve do ruba. Poklopite drugim biskvitom i premažite trećinom kreme. Stavite treći biskvit i premažite preostalom kremom. Završite četvrtim biskvitom i lagano pritisnite. Stavite kolač u hladnjak na najmanje 30 minuta.
Miksajte bjelanjke sa šećerom u prahu dok ne postanu čvrsti, prikladni za oblikovanje i glatki (po potrebi dodajte još šećera u prahu dok glazura ne dobije željenu teksturu prikladnu za izradu filigranskih oblika) i stavite u slastičarsku vrećicu s uskim okruglim nastavkom (ø 2 mm).
Ukrasite čitav kolač glazurom od bjelanjaka. Operite jagode i maline, osušite, sortirajte i prepolovite. Operite metvicu, protresite da se osuši i odvojite listiće od stabljike. Zalijepite bobice za kolač glazurom i poslužite dekoriran metvicom.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači