Za biskvit mikserom (metlicama) kremasto istucite žumanjke sa šećerom, vanilin šećerom i soli. Istucite bjelanjke sa šećerom pa kuhačom umiješajte u masu od žumanjaka. Pomiješajte škrobno brašno s praškom za pecivo, prosijte preko mase i umiješajte.
Crvenom jestivom bojom obojite jednu trećinu mase do željene nijanse. Drugu trećinu mase obojite crvenom i plavom jestivom bojom dok ne dobijete željenu nijansu ljubičaste boje.
Namastite i pobrašnite kalup za torte (18 cm Ø), ulijte masu u njega i poravnajte površinu.
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 170 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 150 °C
Ponovite postupak s preostale dvije mase.
Za kremu mikserom (metlicama) istucite slatko vrhnje sa sirom mascarponeom, šećerom u prahu i ružinom vodicom.
Ohlađene podloge spojite s polovicom kreme. Tortu premažite s preostalom kremom te žlicom ili lopaticom načinite valove po površini. Stavite tortu na hladno mjesto.
Tortu prije posluživanja pospite Dr. Oetker roza srcima i kristalićima, jestivim cvjetovima i ružinim listićima.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači