Prekrijte pleh za pečenje papirom za pečenje.
Pomiješajte brašno sa sušenim kvascem. Dodajte ostale sastojke i sve mijesite 5 – 10 minuta kako biste dobili jednoliku smjesu. Zamotajte tijesto, bez stiskanja, u foliju, ili vrećicu i ostavite da odstoji jedan sat u hladnjaku.
Brzo pomiješajte maslac s brašnom i oblikujte ga u pločicu dimenzija 15 x 20 cm i 1 cm debljine (pazite da tijesto i pločica imaju otprilike istu gustoću).
Razvaljajte tijesto na pravokutnik, dimenzija od oko 30 x 40 cm. Nanesite pločicu maslaca na pola tijesta, preklopite drugu polovicu i lagano pritisnite rubove.
Na površini posutoj brašnom, razvaljajte tijesto na trostruku dužinu i preklopite ga s obje strane po sredini (kao salvetu) da dobijete tri sloja. Pokrijte i ostavite da odstoji oko trideset minuta u hladnjaku. Ponovite ovu radnju dva puta.
Tijesto podijelite i razvaljajte na pravokutnike dimenzija 15 x 30 cm i debljine 5 mm. Presavijte dulje stranice svakog pravokutnika prema sredini tako da se dodiruju u sredini, zatim preklopite jednu polovicu preko druge. Pokrijte i ostavite da odstoji četvrt sata u hladnjaku (da bi se tijesto lakše rezalo).
Oštrim nožem izrežite komade tijesta na ploške od 1,5 cm. Ploške palmica pospite šećerom, složite kekse na pripremljeni lim za pečenje, lagano rastežući svaku stranu tako da se palmice prilikom pečenja otvore u lepezu. Pokrije i ostavite da odstoje još pola sata.
Prethodno zagrijte pećnicu.
Električna pećnica: oko 170°C
Pećnica na vrući zrak: oko 150°C
Pecite palmice na srednjoj visini u pećnici oko 20 minuta.
Položaj rešetke: na srednjoj visini u pećnici.
Vrijeme pečenja: 20 minuta.
Povezani recepti