Namočite želatinu u hladnoj vodi 5 minuta. U lončić stavite vrhnje, mlijeko i šećer. Vanilija štapić razrežite po dužini, izvadite sjemenke i stavite ih u lončić zajedno s izrezanim vanilija štapićem. Stavite lončić na srednju vatru. Miješajte dok se šećer potpuno ne otopi, a zatim prokuhajte. Čim provri, uklonite s vatre i izvadite vanilija štapić. Ocijedite namočene listiće želatine, stavite ih u vruću tekućinu i dobro promiješajte dok se potpuno ne otopi. Gotovu smjesu ohladite te je zatim lagano rashlađujte dok ne dobijete želatinastu konzistenciju. Prije nego što podijelite u porcije, sve promiješajte pa prelijte u šalice od 125 ml, prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak dok se ne stisne.
Operite jagode, uklonite peteljke i izmiksajte sa šećerom u prahu. Procijedite kroz sito da dobijete glatki preljev.
Desert možete poslužiti na tanjuru ili izravno iz šalica. Prije posluživanja umak prelijte pripremljenim preljevom i ukrasite listićima metvice.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti