Namastite lim za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
U zdjeli pomiješajte brašno i Backin. Zatim dodajte sve ostale sastojke, osim jestivih boja, i mikserom (metlicama) izradite glatku smjesu miješajući prvo na najmanjoj brzini, a zatim 2 minute na najvećoj brzini. Tijesto podijelite u tri dijela. Jednu trećinu tijesta obojite crvenom jestivom bojom, a drugu trećinu tijesta zelenom bojom. Obojeno i neobojeno tijesto naizmjence u hrpicama ravnomjerno podijelite po limu za pečenje i stavite peći.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Pečen kolač ostavite u limu za pečenje na rešetci za kolače da se ohladi.
Prosijte šećer u prahu i u njega umiješajte onoliko soka od limuna koliko je potrebno da nastane gusti preljev. Preljevom prelijte kolač, zagladite te ga pospite šarenim mrvicama.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači