Bjelanjke sobne temperature istucite srednjom brzinom dok ne postanu pjenasti.
Namjestite mikser na najbrži stupanj, pa uz mućenje bjelanjaka dodajte žlicu po žlicu šećera.
Tucite 10 minuta kako biste dobili sjajnu i čvrstu meringu koja zadržava šiljaste vrhove gotovo bez uklanjanja. Ne osjećate šećer među prstima.
Dodajte žličicu octa i procijedite razlivenu žlicu temeljca te brzo promiješajte.
Zagrijte pećnicu na 150 ºC.Na lim za pečenje stavite papir za pečenje, a po sredini rasporedite meringue u krug promjera 20 cm.Sa stražnjom stranom žlice povucite cijeli obod meringue od dna prema gore kako biste formirali vrhove na vrhu i dali kolaču krunu.U sredini na vrhu treba biti krater u koji ide krema s bobičastim voćem nakon pečenja.Smanjite pećnicu na 100 ºC i u nju stavite pavlove.Pecite ga 1,5 sat, zatim isključite pećnicu i ostavite da odstoji 2 sata bez otvaranja vrata.Dobro zatvorite vrata, a između zataknite smotanu kuhinjsku krpu - tako će vlaga izaći iz pećnice.Ostavite pavlovu da se hladi najmanje 5 sati.
U zdjelu ulijte 300 ml slatkog vrhnja.
Dodajte žlicu paste od vanilije i 2-3 žlice šećera u prahu.
Tucite vrhnje dok ne postane čvrst šlag.
Pavlovu posudicu premažite kremom, a po njoj rasporedite eventualno svježe bobičasto voće.
Između umetnite ukrasne cvjetiće, a preko svega pospite slatki prah.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti