Za izradu bezea mikserom (metlicama) umutite bjelanjke i sol, postupno dodajte šećer i umutite u čvrsti snijeg.
Dobivenom smjesom napunite vrećicu za ukrašavanje s nastavkom (10 mm Ø). Smjesu istisnite na okrugli lim za pečenje (22 cm Ø) obložen papirom za pečenje u oblik kupole dok ne potrošite svu smjesu. Navlaženom špatulicom zagladite bočne strane, sužavajući smjesu prema vrhu torte.
Lim stavite na sredinu prethodno zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 5 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Snizite temperaturu pečenja i odškrinite vrata pećnice kako bi se beze osušio do kraja.
Vrijeme pečenja: oko 90 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 120 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 100 °C
Razbijete gornji srednji dio ohlađene kore od bezea. Razbijene komade bezea složite po rubovima.
Za Mascarpone kremu pjenjačom umutite sve sastojke i dobivenom kremom napunite sredinu razbijene kore od bezea.
Za umak od jagoda pomiješajte želatinu s vodom i pustite oko 5 min. da nabubri. Zatim zagrijte želatinu i dodajte pire od jagoda i sok od limuna. Kad se počne želirati prelijte preko kreme od Mascarponea.
Tortu ukrasite jagodama.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači