Prosijte brašno u posudu i dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte šećer, vanilin šećer, aromu, jaje, maslac i mlijeko i mikserom (lopaticama) izradite tijesto. Ostavite tijesto prekriveno na toplom mjestu da se diže tako dugo dok se tijesto ne udvostruči.
Otopite maslac sa šećerom i medom. Dodajte kokosove mrvice i miješajući zagrijavajte dok ne poprimi zlatno-žutu boju. Nadolijte mlijeko, nastavite kratko kuhati na nižoj temperaturi, maknite sa štednjaka i ostavite da se ohladi.
Tijesto izlupajte nakon što se diglo (spljoštite ga te ga s lijeve i desne strane preklopite prema sredini) i razvaljajte na dnu kalupa za torte (promjera 26 cm) koji prethodno treba namastiti i posuti mrvicama. Stavite obruč kalupa za torte. Premažite tijesto nadjevom od kokosa. Pustite tijesto još jednom da se diže, sve dok se kalup ne popuni za ¾.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C
Skuhajte puding prema uputama s ambalaže i ostavite ga da se ohladi. Zatim pripremite želatinu također prema uputama s omota. Zagrijte ju sa sokom od ananasa i pomiješajte s pudingom, sirom i ocijeđenim komadima ananasa.
Ohlađeno tijesto jednom vodoravno prerežite i gornju polovicu narežite na proizvoljno velike komade. Namažite nadjev od pudinga i sira na tijesto i prekrijte gornjom polovicom narezanom na komade. Ostavite tortu oko 4 sata da stoji na hladnom.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači