Zagrijte mlijeko u mikrovalnoj pećnici dok ne postane toplo na dodir. Umiješajte kvasac i ostavite sa strane 5 minuta. U međuvremenu promiješajte brašno i šećer u velikoj zdjeli.
Dodajte mliječnu smjesu, rastopljeni maslac, žumanjak i ekstrakt vanilije suhim sastojcima i lagano sjedinite u ljepljivo tijesto. Miješajte tijesto 3-5 minuta samostojećim mikserom s nastavkom za tijesto ili ručno, na lagano pobrašnjenoj površini. Tijesto bi trebalo postati lijepo glatko i prestati se lijepiti za zdjelu/površinu.
Stavite tijesto u lagano namašćenu zdjelu i ostavite da stoji oko 1 ½ -2 sata dok se ne udvostruči.
Izvadite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu. Rukama ga stanjite na debljinu od otprilike 2,5 cm. Okruglim oblikom za rezanje tijesta promjera 7,5 cm izrežite 8 krugova i stavite ih u dva lima za pečenje obložena papirom tako da se ne dotiču i po potrebi ponovno spljoštite.
Prekrijte krafne i ostavite ih da odstoje još 45-60 minuta. Provjerite jesu li se u potpunosti podigle tako da lagano bocnete jednu krafnu prstom. Ako otisak ostane vidljiv, vaše tijesto spremno je za pečenje.
Zagrijte pećnicu. Pecite krafne dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Pečene krafne premažite rastopljenim maslacem, a kada se dovoljno ohlade, uvaljajte ih u šećer.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 10 - 15 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 190 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 170 °C
Oštrim nožem probušite rupu sa strane svake krafne i napunite slastičarsku vrećicu marmeladom. Prorežite rupicu na kraju slastičarske vrećice i napunite krafne.
Vaše su krafne spremne za konzumaciju. Preporučujemo da ih poslužite još tople!
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti