Brašno i kvasac dobro pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a zatim na najvećoj brzini miješajući oko 5 minuta izradite u glatko tijesto. Ostavite tijesto prekriveno na toplom mjestu da se diže dok se vidno ne poveća. U međuvremenu obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
Tijesto lagano pospite brašnom, na radnoj površini još jednom promijesite, podijelite na 10 jednakih porcija i oblikujte perece. Za izradu pereca od tijesta izradite kugle. Potom kugle oblikujte u trake od približno 55 cm koje se prema vrhu stanjuju. Prekrižite završetke, jednom ih uvrnite, preklopite prema gore i lagano ih utisnite u gornji rub tijesta (slika 1). Nakon oblikovanja ostavite tijesto ponovno da se diže.
Zakuhajte vodu u visokom loncu, maknite lonac za štednjaka. Budući da lužina jako kipi, sodu bikarbonu umiješajte oprezno i polako.
Tijesto najbolje pomoću pjenjače uronite u vruću lužinu, potom dobro ocijedite i stavite na lim za pečenje. Pecivo po želji zarežite po gornjem dijelu i pospite solju. Pecite.
Vrijeme pečenja: oko 180 Minute
Ostavite pivske perece da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.
Povezani recepti
Pečenje
Pečenje
Pečenje