Mlijeko zagrijte i u njemu otopite maslac ili margarin.
Brašno i kvasac u posudi dobro promiješajte. Dodajte ostale sastojke i mješavinu mlijeka i maslaca i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući kratko na najnižoj, a zatim oko 5 minuta na najvišoj brzini. Ostavite tijesto na toplom mjestu da se diže tako dugo dok se vidno ne poveća. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Kukuruzne pahuljice stavite u vrećicu za zamrzavanje, zatvorite vrećicu i pahuljice dobro usitnite valjkom za tijesto.
Tijesto još jednom kratko promijesite na lagano pobrašnjenoj radnoj površini. Podijelite ga na 12 komada jednakih veličina. Od svake porcije odvojite 1/3 i od toga oblikujte po jednu kuglicu za glavu. I ostale komade tijesta oblikujte u kugle, u sredinu utisnite udubljenje, umetnite kuglicu i dobro pritisnite.
Mlijeko istucite sa žumanjkom i premažite tijesto. Piliće po želji pospite kukuruznim pahuljicama. Kao oči duboko utisnite čokoladne kapi. Malim škarama zarežite utor u malu kuglu poput kljuna i utaknite 2 listića badema.
Stavite piliće na lim i pecite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Piliće zajedno s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.
Povezani recepti
Pečenje
Pečenje
Pečenje