Za podlogu u sjeckalici sameljite sjemenke bundeve i datulje. Zajedno s maslacem (narezanim na manje komade), bademima, jajetom i praškom za pecivo dobro promijesite u posudi. Namastite kalup za torte (Ø 28 cm) s odvojivim dnom za pečenje. Ravnomjerno raspodijelite tijesto po kalupu i stavite oko 20 minuta u hladnjak.
Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 150 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 130 °C
U međuvremenu bundevu operite, narežite na manje komade i kuhajte u kipućoj vodi oko 10 minuta. Odlijte vodu. Ogulite đumbir i sitno ga naribajte. Kuhanu bundevu, ribanu koricu naranče, đumbir, jogurt, jaja, sirup od agave i kukuruzno brašno dobro promiješajte u blenderu.
Smjesu od bundeve razmažite po pripremljenoj podlozi i pecite kolač u pećnici na srednjoj razini oko 50 minuta.
Vrijeme pečenja: oko 50 Minute
Ostavite da se ohladi.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači