Zagrijte mlijeko i u njemu rastopite maslac ili margarin. U posudi brašno dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte preostale sastojke i mješavinu mlijeka i maslaca. Sve zajedno kratko izmiješajte mikserom (lopaticama) na najnižoj brzini, a zatim još 5 minuta na najvišoj brzini dok ne izradite glatko tijesto. Tijesto ostavite na toplom mjestu dok se njegov volumen nije vidljivo povećalo. Namastite lim i zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Tijesto lagano pobrašnite i kratko izmijesite na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči. Izvaljajte tijesto na lim za pečenje. Okvir postavite što je moguće uže oko tijesta da nadjev ne iscuri. Tijesto još jednom ostavite na toplom mjestu da se diže.
Bundevu narežite na kriške, odstranite koštice, operite i naribajte. Jabuke ogulite i narežite na kockice. Pomiješajte jabuke i bundevu te ih rasporedite po tijestu. Jaja i sir pjenjačom pomiješajte u posudi dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Zatim umiješajte vrhnje, šećer i vanilin šećer. Prelijte nadjev od jabuka i bundeve sa smjesom vrhnja i jaja. Stavite u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 45 Minute
Ostavite pitu na limu da se ohladi na rešetki za kolače. Nakon toga odvojite i skinite okvir za pečenje.
U lončiću pomiješajte prašak za preljev sa šećerom, postupno dodajte vino i miješajte kuhačom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Tekućinu uz stalno miješanje dovedite do vrenja i dopustite da kratko zakipi. Preljev odmah prelijte po kolaču i ostavite da se stvrdne.
- Kolač možete i zamrznuti. - Za preljev možete koristiti i sok od jabuke umjesto vina.
Povezani recepti
Pečenje
Pečenje