Namastite kalup za torte i zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i sve zajedno mikserom (lopaticama) izradite u tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Oko polovice tijesta razvaljajte po dnu kalupa za torte. Preostalo tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na valjak i utisnite ga uz obruč kalupa tako da dobijete rub visine oko 3 cm. Stavite kalup na rešetku u pećnici.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Skinite rub kalupa i podlogu samo odvojite od dna kalupa, ali je potom ostavite da se ohladi u kalupu na kuhinjskoj rešetki.
Čokoladu krupno nasjeckajte. Slatko vrhnje, sirup od javora, vanilin šećer i čili u prahu miješajući zakuhajte u loncu. Maknite lonac sa štednjaka i miješajući u smjesi otopite čokoladu. Ako se smjesa odvaja, snažno je istucite metlicom za snijeg. Smjesu raspodijelite po ohlađenoj podlozi i držite kolač u hladnjaku sve dok se smjesa ne stvrdne.
Čokoladu sitno nasjeckajte i otopite oko 2/3 u posudici na pari. Skinite posudicu s pare, umiješajte preostalu čokoladuu i temperirajte čokoladu. Temperiranu čokoladuu izlijte na glatku ploču, malo razmažite i ostavite da se na sobnoj temperaturi stvrdne gotovo do kraja.
Lopaticom za struganje ili strugalicom za tijesto pod blagim kutom ostružite čokoladne rolice različite veličine.
Čokoladnu pitu s čilijem dekorativno ukrasite čokoladnim rolicama i bobičastim voćem.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači