Za tijesto pomiješajte brašno s praškom za pecivo i stavite u zdjelu. Dodajte redom preostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmijesite tijesto. Omotajte folijom za čuvanje svježine i ostavite da odstoji na hladnom oko 40 minuta.
2/3 tijesta razvaljajte u krug (Ø 32 cm) na radnoj površini posutoj brašnom. Razvaljano tijesto stavite u kalup za pitu koji prethodno treba namastiti i posuti brašnom (Ø 29 cm).
Za nadjev pomiješajte jabuke sa sokom od limuna. Puding u prahu pomiješajte sa smeđim šećerom i sokom od jabuke i miješajući skuhajte puding. Pripremite želatinu prema uputama na omotu i umiješajte u vrući puding. Dodajte jabuke sa začinima i brusnice. Nadjev stavite na tijesto u kalupu i poravnajte.
Preostalo tijesto na radnoj površini posutoj brašnom razvaljajte u krug (Ø 29 cm) i narežite na trake širine 2 cm. Trake tijesta poput rešetke složite po nadjevu, premažite vodom i pospite smeđim šećerom.
Stavite kalup u sredinu prethodno zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 35 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 190 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 170 °C
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači