Jabuke ogulite i narežite na komade. Jabuke, grožđice, polovicu šećera i cimet propirjajte miješajući u loncu, potom ostavite da se malo ohladi i začinite s aromom i ostatkom šećera. Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i sve zajedno mikserom (lopaticama) izradite u glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Oko polovicu tijesta razvaljajte po dnu kalupa za torte i više puta probodite vilicom. Stavite kalup na rešetku u pećnici i kratko pecite. Ostatak tijesta omotajte folijom za čuvanje svježine i stavite na hladno.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Dvije trećine tijesta koje ste stavili na hladno razvaljajte na veličinu kalupa za torte. Od ostatka tijesta oblikujte valjak. Valjak stavite kao rub na prethodno ispečenu podlogu i utisnite, tako da dobijete rub visine oko 3 cm. Nadjev od jabuka stavite na podlogu i malo poravnajte. Pokrov od prhkog tijesta lagano namotajte na valjak za tijesto i potom na nadjevu od jabuka ponovno odmotajte. Utisnite tijesto na rubu.
Istucite žumanjak s mlijekom, premažite pokrov od prhkog tijesta i više puta probodite vilicom. Stavite kalup za tortu na rešetku u pećnici i pecite na istim postavkama temperature.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Kalup za tortu stavite na kuhinjsku rešetku. Nožem odvojite obruč i skinite ga. Ostavite tortu od jabuka da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači