Stavite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Omotajte tijesto folijom i stavite oko sat vremena u hladnjak.
Namastite kalup za pitu. Zagrijte pećnicu
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini u okruglu ploču (promjera oko 35 cm). Obložite kalup tijestom tako da malo tijesta prelazi rub kalupa. Probodite vilicom više puta. Stavite kalup na rešetku u pećnici i pecite.
Vrijeme pečenja: oko 12 Minute
Maslac u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izradite. Postupno dodajte šećer i vanilin šećer i miješajte dok ne dobijete povezanu smjesu. Dodajte jaje i miješajte ga oko pola minute na najvišoj brzini. Kratko umiješajte bademe.
Smanjite temperaturu pećnice i promijenite nivo. Nadjev stavite na podlogu, poravnajte i ispecite do kraja.
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Ostavite pitu da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Želatinu omekšajte prema uputama na omotu. Pomiješajte mlaćenicu sa šećerom, vanilin šećerom i sokom od limuna. Želatinu otopite prema uputama na omotu i pomiješajte je najprije s 2 žlice mlaćenice, a potom s preostalom mlaćenicom. Čvrsto istucite tučeno vrhnje. Kada se smjesa s mlaćenicom počne stvrdnjavati, umiješajte tučeno vrhnje i kremu namažite na podlogu. Kolač stavite u hladnjak najmanje 2 sata, a najbolje preko noći.
Jagode operite i očistite. Narežite svaku na četiri ili šest komada i složite ih poput cvijeta na kremu od mlaćenice. Namaz od jagoda kratko zakuhajte. Jagode premažite ili poprskajte voćnim namazom.
Pitu ukrasite listićima i cvjetićima mente.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači