Brašno u posudi dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a potom oko 5 minuta na najvišoj brzini.
Ostavite tijesto za pizzu prekriveno na toplom mjestu da se diže tako dugo dok se vidno ne uveća. Namastite lim za pečenje. Zagrijte pećnicu
Električna pećnica: oko 200 °C
Pećnica na vrući zrak: oko 180 °C
Tijesto za pizzu lagano pospite brašnom i na radnoj površini još jednom kratko promijesite. Razvaljajte na limu za pečenje.
Komade rajčice pomiješajte s ostalim sastojcima i ravnomjerno premažite po tijestu. Tijesto za pizzu po želji nadjenite pripremljenim sastojcima i/ili mozzarellu narežite na komadiće i raspodijelite po pizzi.
Nivo pećnice: sredina
Vrijeme pečenja: oko 20 minuta
Narežite pizzu na komade, pospite listićima bosiljka i poslužite.
Povezani recepti
Pizza
Pizza