Za najbolje rezultate, pripremite kiselo tijesto ujutro, dan prije nego što želite napraviti svoju pizzu. Cca. 20 sati prije pečenja pomiješajte predjelo s brašnom za pizzu i vodom u staklenku s poklopcem na odvrtanje i ostavite da odstoji četiri sata u pećnici na cca. 28 °C samo s poklopcem.
Za tijesto za pizzu, mijesite kiselo tijesto od brašna za pizzu, vode i soli u zdjeli oko 10 minuta pomoću nastavka za miješenje na ručnom mikseru. Zatim pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mjestu otprilike 2 sata.
Svakih pola sata preklopite rubove tijesta izvana prema unutra. Ponovite ovaj korak nekoliko puta.
Zatim podijelite tijesto na dva dijela, a svaki komad ima otprilike 250-300 g. Ponovo saviti i staviti u nauljeni pleh. Ostavite poklopljeno da odstoji u hladnjaku još 12-15 sati, najbolje preko noći.
Sutradan izvadite tijesto iz hladnjaka sat vremena prije upotrebe. Zatim prethodno zagrijte pećnicu (gornji/donji grijač: 250 °C). Na pobrašnjenoj radnoj plohi oblikujte komade tijesta u cca. ø 28 cm okrugle pizze ručno ili oklagijom. Stavite na tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Dodajte željene nadjeve i pecite 8-12 minuta na srednjoj rešetki.
Povezani recepti
Pizza
Pizza