U posudi za miješanje dobro pomiješajte brašno i kvasac. Dodajte preostale sastojke i sve kratko izmiješajte mikserom (lopaticama) na najnižoj brzini, a zatim 5 minuta na najvišoj dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto pokrijte i ostavite na toplom mjestu dok se njegov volumen vidljivo ne poveća. Izrežite 2 komada papira za pečenje u veličini lima za pečenje. Zagrijte pećnicu zajedno s limom za pečenje.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 250 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 230 °C
Bundevu narežite na kriške, ogulite ju (hokaido tikvu nije potrebno guliti), uklonite koštice te meso bundeve ugrubo naribajte. Luk ogulite, prepolovite i narežite na tanke ploške. Papričicu očistite i narežite na tanke trakice. Oprez: Čili papričice mogu biti iznimno ljute te se preporuča upotreba gumenih rukavica. Orahe ugrubo nesjeckajte. Začinite creme fraiche solju i paprom.
Tijesto još jednom kratko premijesite na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči, prepolovite i svaku polovicu razvaljajte na veličinu lima za pečenje. Svaki dio tijesta položite na jedan komad papira za pečenje. Ukoliko se tijesto skupilo, dodatno ga još malo razvaljajte.
Oba komada tijesta premažite polovicom creme fraichea. Zatim ravnomjerno raspodijelite polovicu bundeve, luka, papričice, oraha, šunke, ružmarina i sira na jednu pizzu. Ostavite ju 20 minuta na toplom mjestu. Položite ju na prethodno zagrijani lim za pečenje i stavite u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 13 Minute
Gotovu pizzu povucite na dasku, a s drugom pizzom ponovite isti postupak.
Povezani recepti
Pizza
Pizza