Za tijesto pomiješajte brašno s gustinom, kakaom i praškom za pecivo i prosijajte u zdjelu. Postepeno dodajte preostale sastojke i mikserom (metlicama) umijesite u glatku smjesu.
Smjesu istresite u okrugli kalup za kolače (Ø 26 cm) obložen papirom za pečenje i izravnajte.
Kalup stavite na rešetku u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Oko ohlađene torte stavite obruč okruglog kalupa i tortu poprskajte tamnom čokoladom.
Za kremu pripremite želatinu prema uputama na pakiranju. Od kupina izradite pire i protisnite ga kroz sito. Pire od kupina pomiješajte s jogurtom, šećerom, vanilin šećerom i koricom limuna. Želatinu zagrijte. Pomiješajte s oko 3 žlice smjese od jogurta i kupina i umiješajte u ostalu smjesu. Kada se počne želirati, umiješajte tučeno vrhnje.
Kremom premažite tortu i ostavite oko 30 minuta da odstoji na hladnom. Na kremu stavite maline.
Marmeladu od malina kratko zakuhajte s vodom te smjesom premažite maline.
Tortu stavite na hladno.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači