Mahunu vanilije uzduž razrežite i sastružite. U malom loncu zagrijavajte mlijeko s medom, sjemenkama i mahunom vanilije sve dok se med ne rastopi. Skinite s vatre i dodajte cvjetove lavande. Ostavite sve da odstoji oko 30 min. U međuvremenu namočite želatinu 5 min. u hladnoj vodi (listiće želatine pojedinačno stavljajte u vodu).
Mlijeko s lavandom ponovno zagrijte te u njemu, uz stalno miješanje, otopite istisnutu želatinu. Sve kroz cjediljku procijedite u posudu. Umiješajte jogurt i limunov sok. Kad masa počne želirati, istucite čvrsti šlag i dodajte. Mousse napunite u čaše i stavite najmanje 3 sata, najbolje preko noći, u hladnjak.
Operite ribiz i skinite bobice s peteljki. Bobice u loncu zakuhajte zajedno sa šećerom i kuhajte oko 2 min. uz stalno miješanje. Protisnite ribiz kroz cjediljku i pomiješajte s likerom.
Dinju narežite na kriške, izvadite sjemenke i odrežite koru. Po želju ju možete narezati na kockice.
Pjenu možete odvojiti nožem, iskrenuti na tanjur i poslužiti zajedno s preljevom i dinjom, ili ju možete poslužiti u čašama. Na kraju pospite cvjetovima lavande.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti