Zagrijte mlijeko i u njemu otopite maslac.
Brašno i kvasac pažljivo pomiješajte u posudi. Dodajte šećer, vanilin šećer, aromu, mileram i toplu mješavinu mlijeka i maslaca te sve zajedno mikserom (lopaticama) izradite u glatko tijesto, miješajući oko 5 minuta najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini. Na kraju umijesite grožđice i bademe. Ostavite tijesto pokriveno na toplom mjestu da se diže tako dugo dok se vidno ne uveća. U međuvremenu obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini još jednom kratko promijesite. Tijesto podijelite na tri komada i od svakog komada oblikujte valjak dužine oko 35 cm. Valjke na limu za pečenje ispletite u pletenicu i krajeve čvrsto stisnite. Istucite žumanjak s mlijekom, premažite pletenicu i ostavite da se diže još 15 minuta. Stavite lim za pečenje u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 35 Minute
Pletenicu s papirom za pečenje povucite s lima za pečenje i ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti