Zagrijte pećnicu na 190 °C. Pleh za pečenje dimenzija 24 x 30 cm obložite papirom za pečenje. Hladan maslac narežite na kockice. Dodajte brašno, šećer i žumanjke te zamijestite tijesto. Podijelite tijesto na 2 dijela. Jedan veći dio za podlogu kolača, a drugi dio za vrh kolača. Većim dijelom tijesta obložite dno pleha. Drugi dio zamotajte u prozirnu foliju i stavite u zamrzivač.
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 190 °C
Zagrijte pećnicu na 190 °C. Šljive operite i prerežite na pola. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg sa šećerom. Dodajte ekstrakt vanilije i krumpirovo brašno te temeljito promiješajte. U tučenu masu postupno ulijevajte tanki mlaz ulja i miješajte dok se sastojci ne sjedine. Stavite kremu na potpuno ohlađenu pečenu podlogu i poravnajte. Posložite polovice šljiva i smrznuti dio tijesta izmrvite po vrhu.
Vrijeme pečenja: 40 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 190 °C
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači